Cel mai simplu TEST prin care afli dacă puiul din comerț este proaspăt

Sunday, 26 January 2020, 12:03 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

De cele mai multe ori, este injectat cu hormoni și antibiotice pentru a rezista mai bine în timp. Diferențele nu sunt foarte vizibile, de aceea ai la îndemână un truc simplu la care poți să apelezi pentru a-ți da seama de prospețimea cărnii.

Este mai ușor decât credeai să afli cât de bună este carnea pe care o cumperi din comerț. Trebuie să te folosești doar de un singur deget. Carnea de pui ar trebui să revină la forma inițială după ce ai apăsat-o cu degetul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci înseamnă că a stat o vreme pe raftul din magazin, deci nu este proaspătă.

Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de cât de bună este carnea. Și culoarea se dovedește foarte importantă. Un pui proaspăt are nuanța alb-gălbui, iar pielea trebuie să fie opacă și fără pete. Nici informațiile de pe etichetă nu ar trebui ignorate. Termenul de valabilitate și condițiile în care a fost depozitat puiul sunt relevante dacă vrei să afli cât de proaspătă este carnea.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE