Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai important lucru de știut când vine vorba de igiena așternuturilor de pat

Wednesday, 11 September 2019, 09:48 Sursă: REALITATEA.NET

Spălarea așternuturilor ar trebui să se facă o dată pe săptămână, potrivit microbiologul Philip Tierno de la New York University. Tot Philip mai spune și că corpul uman produce anual 98 de litri de transpirație, care nu face decât să contribuie la crearea unui mediu ideal pentru culturile fungice.

„Dacă cearșafurile sunt lăsate prea mult timp, viața microscopică din pliurile și de pe suprafața acestora ar putea chiar să ne îmbolnăvească", a declarat Tierno pentru Business Insider.

De asemenea, un alt studiu recent arată că în pernele sintetice și în cele care au între 1,5 și 20 de ani vechime se găsesc între 4 și 17 specii diferite de bacterii. O parte dintre aceste bacterii provin din piele, transpirație și din secrețiile tale, iar cealaltă parte sunt resturi de: polen, sol, scame, praf și materii fecale. Iar, tot acest amestec devine periculos cam după o săptămână.

„Așternuturile care nu sunt curate te expun la microbi care te pot face să strănuți, din pricina apropierii acestora de gură și de nas. Chiar dacă nu ai alergii în mod normal, poți avea un răspuns alergic", a spus Tierno. „Motivul pentru care cearșafurile se murdăresc așa rapid este simplu – gravitația. Așa cum Roma a fost îngropată în timp cu praf care a căzut din cauza gravitației, așa gravitația aduce toate aceste materiale pe salteaua ta".

Tierno mai spune că de multe ori uităm să schimbăm lenjeriile de pe pat din cauza faptului că nu putem vedea cu ochiul liber bacteriile care se ascund în patul nostru. În acest sens, el spune că: „Dacă ai atinge excremente de câine pe stradă, ai vrea să te speli pe mâini. Aplică asta și la așternuturile tale. Dacă ai vedea ce se află acolo – dar, bine-nțeles, nu vezi – după o vreme ar trebui să te întrebi «Chiar vreau să dorm în așa ceva?»".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL