Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău când mănânci mămăligă. Acum că ştii, o mai consumi?

Monday, 15 February 2016, 09:41 Sursă: REALITATEA.NET

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați, 85 – 90%, contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală.

Acesta luptă contra stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza și, implicit, de infarct, scrie rador.ro. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor.

Porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii. Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL