Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic 300 de grame de varză crudă. E uimitor!

Thursday, 31 January 2019, 15:17 Sursă: REALITATEA.NET

Există patru varietăţi de varză valoroase din punct de vedere medicinal: varză albă, varză roşie, varză de Bruxelles şi varză creată. Specialiştii susţin că varza are rol terapeutic în peste 100 de afecţiuni.

Conţine vitamine şi proteine

Substanţele active variază în funcţie de specie. în varza de Bruxelles şi în varza albă există cantităţi mari de apă, dar şi substanţe tonice, precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) şi săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod şi cobalt).

Varza roşie, de exemplu, are efecte depurative şi o valoare nutritivă mai mare decât cea albă. Cea de Bruxelles combate hipoglicemia mai eficient decât celelalte soiuri.

În gastrită, colită şi gută, specialiştii recomandă consumul a trei-patru pahare de suc de varză creată, mult mai eficient decât cel obţinut din alte soiuri.

Doza zilnică: 300-400 grame

Mai puţin de jumătate de kilogram pe zi în salatele de crudităţi, în preparatele mai puţin procesate, o porţie nu trebuie să depăşească 300-400 g pe zi. Sub formă de suc, se bea câte un pahar de 50 ml pe zi, între mese. Pentru a obţine o băutură cu gust agreabil, în sucul de varză se adaugă suc de morcov şi de lămâie proaspătă, potrivit adevarul.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL