Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se va întâmpla cu preţul carburanţilor în viitorul imediat

Tuesday, 19 April 2016, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

Șansele ca șoferii români să cumpere în viitorul apropiat benzină și motorină mai ieftine (ca urmare a ușoarei scăderi a prețului petrolului ca urmare a eșecului negocierilor de la Doha) sunt reduse din cel puțin două motive, scrie Profit.ro.

În primul rând, tendința de apreciere a leului în raport cu dolarul (moneda de referință a produselor petroliere) din ultimele patru luni ar putea să se încheie.

În al doilea rând, paradoxal la prima vedere, în plină perioadă de apreciere a petrolului, cotațiile Platts ale benzinei și motorinei (care sunt utilizate de companiile autohtone în formulele de calcul al prețului carburanților) s-au depreciat.

Motivele evoluției divergente ale celor două cotații (petrol vs carburanți) sunt variate, de la închiderea/redeschiderea unor rafinării pentru lucrări de mentenanță la evoluția sub așteptări a cererii de produse rafinate ca urmare a unui anotimp mai puțin rece decât se anticipase.

Cu alte cuvinte, șoferii români, și nu numai, nu au perceput în prețuri majorarea considerabilă, cu peste 50% (de la 27 la 42 dolari pe baril) a prețului petrolului Brent, scrie sursa citata.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL