Ce salarii dau multinaționalele care fac angajări acum: de la 400 de euro pentru începători...

Tuesday, 13 October 2015, 13:32 Sursă: REALITATEA.NET

Majoritatea companiilor care fac angajări în acest an la târgul de carieră Angajatori de Top oferă remunerații financiare în intervalul 700–1.000 € pentru poziţiile middle-level, pachete de relocare, precum și beneficii neconvenționale cum ar fi spații de relaxare speciale pentru angajați, game rooms și biblioteci.

Estimările companiilor în privinţa salariilor variază în funcţie de nivelul de experienţă, iar aceste valori pot fi puternic influenţate de specializarea candidatului, rezultatele obţinute anterior, experienţă relevantă pe o poziţie anterioară.

Oportunitățile de carieră prezentate de companii depășesc salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level.

În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că pentru poziţiile entry-level angajatorii oferă o remunerație cuprinsă în intervalul 300-400 €, iar pentru cele middle-level între 700–1000 €.

Pentru pozițiile dedicate candidaților senior-level remunerația este cuprinsă între 700-1500 €, iar în anumite cazuri, salariile pot depăşi nivelul de 1500 €.

În plus, companiile oferă și o serie de alte beneficii non-salariale.  În urma rezultatelor studiului “Cei mai doriți angajatori 2015” a reieșit că principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii şi posibilitatea de dezvoltare profesională.

La această ediție, Angajatori de TOP Bucureşti, aproximativ 38% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează. Așadar, angajatorii urmăresc să recruteze candidați bine-pregătiți din toate zonele țării, în concordanță cu pregătirea și experiența acestora.

Beneficii neobișnuite oferite de companiile prezente la târgul Angajatori de top. În plus faţă de beneficiile menţionate mai sus, există angajatori care se axează pe alte metode prin care să mențină candidații satisfăcuți și motivați la job. Printre acestea se numără existența unor spații dedicate relaxării, precum game rooms și biblioteci. În plus, unele companii pun la dispoziția angajaților și metode neconvenționale precum biciclete, disponibile pentru angajați sau posibilități de dezvoltare profesională prin organizarea de workshop-uri sau cursuri în centrele din țară sau în străinătate. Fie că este vorba de călătorii sau experiențe unice (ex: zbor cu parașuta etc.), masaj la birou, existența unui Hall of Fame pentru angajați, precum și produse personalizate sau carduri de reduceri, numeroase companii pun la dispoziția angajaților săi și alte beneficii care să îi ajute pe aceștia să se dezvolte armonios la locul de muncă.

Târgul de joburi Angajatori de top se va desfășura săptămâna viitoare, pe 23-24 octombrie la Sala Palatului. La eveniment vor fi prezente 100 de companii, care au deschise peste 4000 de oportunități de carieră.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL