Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce să nu mănânci, în funcţie de boala pe care o ai

Thursday, 18 August 2016, 11:29 Sursă: REALITATEA.NET

Diabet

În cazul celor care suferă de diabet, trebuie evitate consumul de fructe bogate în fructoză, sucurile carbogazoase, cât şi produsele de patiserie, mâncărurile procesate.

Indigestie

Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să mănânci banane, orez și pâine prăjită. Evită dulciurile, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza și fasolea. În schimb, dacă suferi de constipaţie nu sunt benefice ciocolata, produsele lactate, dar și suplimente de fier sau alimentele care conțin fier: carnea de vită, fructele de mare, ficatul de pasăre, fructele uscate.

Roșu în gât

Când ai o durere în gât, mai multe alimente pot calma durerea. Combină ceaiul călduţ de mentă, care are efecte analgezice și anestezice, cu mierea, ideală fiind cea de Manuka, care este cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare. Nu bea lichidele fierbinţi și evită alimentele dure, cum ar fi chipsurile sau fructele cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea gâtul.

Află ce alimente să eviți dacă ai hipertensiune sau dureri de cap AICI
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL