Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce proprietăţi terapeutice are ghimbirul

Wednesday, 27 May 2015, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

Proprietăţile terapeutice ale ghimbirului pentru sănătate se cunosc încă din antichitate. Potrivit unor studii, pe lista de proprietăţi terapeutice ale ghimbirului se numără şi faptul că poate ameliora a problemele legate de reumatism şi tratează gripa şi răceala încă de la primele simptome, potrivit Adevarul.ro.

De asemenea, printre proprietăţile ghimbirului pentru sănătate ar fi faptul că este o sursă foarte bună de antioxidanţi, are beneficii în ceea ce priveşte stimularea mucoasei, având rol de protecţie gastrică, împiedică apariţia ulcerului gastric şi cel duodenal şi este un excelent vasodialator.

Ceaiul de ghimbir, de exemplu, este considerat de mare ajutor în circulaţia sângelui pentru că reuşeşte să prevină formarea cheagurilor, facilitează transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către toate organele vitale.

Aminoacizii şi mineralele din rădăcina de ghimbir cresc nivelul de eritrocite, iar riscul de boli cardiovasculare scade.

Printre proprietăţile terapeutice ale ghimbirul este şi faptul că ajută în lupta cu cancerul, având un efect important antitumoral în leucemii.

De asemenea, tot pe lista de proprietăţi terapeutice ale ghimbirului trebuie trecut şi faptul că stimulează creşterea activitatea timusului şi a splinei, precum şi producţia de fagocite.

Ghimbirul este indicat în cancerul de sân, pentru că inhibă invazia, motilitatea şi aglutinarea celulelor canceroase.

Mai mult, ghimbirul are un efect calmanat atunci când apar diverse dureri abdominale, ajută procesul de digestie, elimină gazele intestinale şi reglează pofta de mâncare. Poate puţini ştiu că printre proprietăţile terapeutice ale ghimbirului este şi faptul că poate previni răul de mare, ameţelile, vertijurile şi greţurile, chiar dacă aceste simptome sunt declanşate din cauze fiziologice sau psihologice.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL