Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce boli pot ascunde durerile de ceafă. Ai mare grijă

Tuesday, 11 September 2018, 22:22 Sursă: REALITATEA.NET

Iată ce alte riscuri mai există atunci când constați că începe să te doară foarte tare în zona cefei și când este cazul să te prezinți la medic!

Zona cefei este formată din mușchi, nervi, veretebre și țesuturi protectoare. Toate aceste componente funcționează împreună pentru a-ți permite să îți miști în voie gâtul și, implicit, capul.

intervenții urgențe.

Artrită reumatoidă

Artrită reumatoidă este o boală autoimună care determina inflamarea cronică a articulațiilor. Simptomele apar mai întâi la nivelul mâinilor și picioarelor, iar apoi se raspandesc și la nivelul altor articulații din corp. Gâtul este una dintre zonele vizate, iar ceafă este cea pe care o simți inflamată și dureroasă.

Meningită

Meningită este o altă boală foarte gravă care poate ascunde durerile de ceafă și înțepenirea gâtului printre simptomele ei. Afecțiunea acționează la nivelul meningelui, adică al membranei creierului și măduvei spinării, determinând inflamarea lui.

Pe lângă acest simptom, mai există și alte manifestări specifice de care trebuiue să ții cont înainte de a diagnostica durerea de ceafă că fiind cauzată de meningită. Infecția se manifestă în special prin febra, dureri mari de cap, greață, dificultăți de concentrare, insomnii, sensibilitate la lumina etc.

Spondiloză cervicală

Spondiloză cervicală este, poate, cea mai frecvența cauza a durerilor de ceafă. Este o afecțiune caracterizată prin deteriorarea graduală a coloanei vertebrale.

Cei mai predispuși la dezvoltarea acestei boli sunt vârstnicii, însă și persoanele care au un trecut medical în care există răni sau lovituri repetate la nivelul gâtului, artrită sau intervenții chirurgicale locale sunt la fel de vulnerabile.

Simptomele asociate spondilozei cervicale sunt, pe lângă durerea de ceafă, și amorțirea sau senzația de furnicături în umeri și brațe, slăbiciunea mâinilor, durerile persistente de cap, rigiditatea gâtului etc.

Hipertensiune arterială

Unul dintre semnalele de alarmă ale creșterii tensiunii arteriale este și durerea în ceafă, care apare în special diminețile, imediat după trezire.

Hipertensiunea arterială se manifestă astfel doar în stadii incipiente. Pe măsură ce avansează simptomele, se înmulțesc și riscurile. Boală se mai manifetsa și prin dureri intense de cap, amețeli, sângerări nazale etc.

Durerile de ceafă mai pot fi cauzate și de un stres puternic sau de oboseală. Este important să reții că nu orice durere de ceafă înseamnă spondiloză, meningită, artrită sau hipertensiune arterială. Urmărește cu atenție simptomele și vezi ce alte manifestări se mai asociază cu durerile pe care le resimți la nivelul gâtului. În cazul în care intră în tabloul simptomatologic al uneia dintre bolile prezentate, mergi de urgență la medic, pentru mai multe investigații.

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL