Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce afecțiuni previi dacă mănânci cireșe mai des

Monday, 14 May 2018, 11:45 Sursă: REALITATEA.NET

Diabetul

Cireșele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care strălucește. Nu doar fructul este bun pentru organism, ci și cozile cireșelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor și litiazei renale. Așadar, nu arunca aceste codițe, ci spală-le, pune-le la uscat și prepară câte 2-3 infuzii pe zi.

Hipertensiunea

Aceste fructe conțin anumite substanțe chimice care ajută la suprimarea și diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motiv, reduc durerile musculare și pe cele cronice de spate.

Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficiență renală, dar și la leucemie. Pentru a micșora riscul de atac de gută, specialiștii spun că e bine să mănânci cireșe, de câte ori ai ocazia. Cireșele consumate și sub formă de suc alterează pH-ul urinei și reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din urați, și, prin urmare se previne apariția gutei.

Află ce alte afecțiuni te ocolesc dacă mănânci cireșe AICI.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL