Cauţiune record în România. Preţul libertăţii a fost de 1,5 milioane euro - cine l-a plătit!

Monday, 01 June 2015, 15:04 Sursă: REALITATEA TV

Modelul american, tot mai prezent în România. Doi libanezi, arestaţi preventiv pentru evaziune, şi-au cumpărat libertatea provizorie cu un milion şi jumătate de euro - o cauţiune record în justiţia de la noi din ţară. Iar suma a fost achitată în 24 de ore.

Adaugă părerea ta

În 21 mai, după o săptămână de arest preventiv, libanezii Ihab Laoun și El Boustany Dumitru Elie au fost dispuşi să plătească oricât pentru a-şi recâştiga libertatea. Iar judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis: unul să plătească 1 milion de euro, iar celălalt 500 de mii de euro. A doua zi deja se achitase cea mai mare cauţiune din istoria justiţiei din România.

Ulterior, cei doi au adus în instanţă dovada plăţii. În sala de judecată unul dintre afacerişti a spus că vărul său a fost cel care a achitat 1 milion de euro. Oamenii de afaceri fuseseră arestaţi preventiv într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,7 milioane de euro.

A plătit scump pentru libertate şi Călin Stoia, un om de afaceri din Cluj, cercetat în dosarul fostului edil Sorin Apostu. În cazul său, 1 milion de lei a fost preţul libertăţii. Şi fiul fostului şef al Consiliului Judeţean Cluj a scos 10 mii de lei din conturi pentru a scăpa de gratii.

Dacă vor respecta toate obligaţiile controlului judiciar, chiar şi în situaţia în care vor fi condamnaţi, aceştia îşi vor putea recupera cauţiunea.