Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Castelul bizar de la poalele Sarmisegetusei, scos la vânzare. Care e preţul cerut

Monday, 03 October 2016, 22:25 Sursă: REALITATEA.NET

Proprietarul uneia dintre cele mai ciudate imobile din judetul Hunedoara l-a scos la vanzare cu suma de 850.000 de euro. „Castelul” de la poalele Sarmizegetusei Regia a fost construit de Napoleon Savescu, autor al mai multor lucrari despre istoria poporului roman, sustinator al teoriei controversate ca romanii sunt doar urmasi ai dacilor.

Casa ridicata la marginea satului hunedorean Costesti, in apropiere de drumul spre Sarmizegetusa Regia, apare sub forma unui castel, inspirat din istoria dacilor.

Locuinta a fost construita pe coama unui deal, in padure, la aproximativ 100 de metri de drum. Un lung sir de trepte din piatra a fost realizat pana la intrarea in „castelul”, care este facuta printr-o dubla din lemn cu incuietori ce imita modelele din vremurile antice. Deasupra usii, pe peretele balconului solid din piatra a fost a asezat un blazon, in care este infatisata o pasare de prada. Turnurile rotunde strajuiesc imobilul menit sa semene cu o asezare fortificata, scrie zhd.ro.

Vila ciudata ii face deseori pe turistii care ajung in vechea capitala a Daciei sa se opreasca pe marginea drumului pentru a-I face fotografii. In cea mai mare parte a timpului, casa nu este locuita, iar din spusele localnicilor proprietarul ei este Napoleon Savescu, unul dintre fondatorii fundatiilor „Dacia Revival International Society” si „The Romanian Medical Society of New York”.

Napoleon Savescu este organizator al congreselor de dacologie, care au loc anual, incepand din anul 2000 si este cunoscut sustinator al teoriei ca romanii ar fi doar urmasii dacilor.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL