Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Care este noul criteriu de CARANTINARE pentru cetățenii care ajung în România. Ce au decis autoritățile

Friday, 03 July 2020, 18:32 Sursă: Realitatea.net

Autoritățile au inclus noile criterii în HOTĂRÂREA nr. 33 din 02.07.2020, document ce mai cuprinde următoarele prevederi:

1. Începând cu data prezentei hotărâri, criteriul pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, estereprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

2. Pe baza criteriului prevăzut la alin. (1) Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

3. Lista prevăzută la alin. (2) se actualizează/revizuiește săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

4. Zborurile suspendate către și din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, se reiau de la data includerii în lista prevăzută la alin. (2), a țării respective.

Lista țărilor ale căror cetățeni intră sub incidența carantinării la intrarea pe teritoriul României se actualizeaza săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și este aprobată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL