Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Busculadă pe aeroport! Un câine polițist a fost împușcat mortal. Opinia publică este scandalizată

Friday, 17 March 2017, 10:15 Sursă: REALITATEA.NET

Grizz, un metis de 10 luni, special antrenat pentru a depista conținutul suspect al bagajelor, nu a mai putut fi capturat de organele de ordine ale aeroportului.  Incidentul a cauzat întârzierea a 16 zboruri, iar conducerea aeroportului a decis să-l împuște, din motive de siguranță, conform declarațiilor acestora.

„După ce a fugit de la locul lui dintr-un motiv necunoscut, acesta s-a ascuns, iar când a fost reperat, a refuzat să se întoarcă. S-a încercat momirea lui cu mâncare, jucării, chiar și alți câini, dar fără succes. Locul este prea vast pentru a putea să-l izolăm punând baricade. Am epuizat toate posibilitățile, așa că am recurs la această decizie”, a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate a Aviației, Mike Richards.

Un val de critici și nemulțumiri a izbucnit pe rețelele de socializare din Noua Zeelandă, iar oamenii s-au întrebat de ce nu au recurs la tranchilizarea câinelui, în loc să-l omoare.

„Nu am răspunsul la această întrebare, dar nu deținem pistoale cu tranchilizante pe aeroport și nici poliția nu avea”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL