București, campion la blocaje în trafic

București, campion la blocaje în trafic
București, campion la blocaje în trafic

Bucureștiul este metroploa europeană cu cea mai mare aglomerație în trafic, arată un clasament realizat de o companie internațională de navigare și cartografiere, preluat de Business Insider.

 

 

Topul se bazează pe datele colectate timp de 9 ani și pe o scală de evaluare de la 1 la 100, Punctajul procentual acordat fiecărei metropole indică cu cât le lungește timpul de deplasare, din cauza traficului.

 

 

La acest capitol, București are un scor de 50%, în creștere cu șapte procente față de anul trecut. Asta însemnă că o deplasare care, în mod normal, ar dura o jumătate de oră, durează cu un sfert de oră mai mult.

 

Moscova, cu 44% și Sankt Petersburg, cu 41%, împart cu Bucureștiul podimul nervilor în trafic. Urmează, pe 4, Londa, cu o durată a întârzierii de 40% din timpul necesar deplasării, cu două procente mai mult față de anul trecut.

 

Roma, cu o rată a întârzierii de 40%, este pe locul 6, iar Parisul se află pe 7, cu un punctaj de 38%.

 

Pe lista metropolelor europene cu cel mai aglomerat trafic apar și două din Germania, dar spre coada clasamentului: Koln, cu 34%, pe 12 și Hamburg, cu 33, pe locul 14

 

 

Clasamentul pe țări este condus de Rusia (cu 3 orașe), urmată de Marea Britanie, Italia, Germania, Franța (câte 2).