Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, în faţa Instanţei Supreme

Tuesday, 17 January 2017, 07:47 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, este aşteptat la Curtea Supremă unde e un nou termen în procesul în care este judecat pentru că ar fi primit mită 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu.

La sfârşitul anului trecut, Bogdan Olteanu a scăpat de arestul la domiciliu. Acesta a fost plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL