Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, candidează la șefia Baroului, deși se află sub control judiciar

Sunday, 17 May 2015, 09:35, Sursă: REALITATEA.NET

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, candidează la șefia Baroului București. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore de DNA, iar acum este cercetată sub control judiciar. 

În replică, Voicu a precizat, astăzi, că ceea ce i s-a întâmplat a fost un abuz, iar după ce se va termina cercetarea penală, are obligația să dea toate detaliile despre dosarul pe care îl are la DNA. 

Laura Voicu a postat și pe pagina sa de facebook documentul prin care își anunță candidatura la conducerea Baroului București.

 

Referat DNA:Avocata Laura Voicu nu se dă în lături de la nimic pentru a-și urmări propriile scopuri

 
 

 

Avocata Laura Voicu, reținută pentru favorizarea infractorului, este acuzată că a periclitat desfășurarea urmăririi penale, într-un dosar, în care a desemnat ca înlocuitor al său un avocat dintr-un barou, nerecunoscut de autoritățile judiciare, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a inculpatei, informează Agerpres.

Procurorii au apreciat că, dacă avocatul desemnat de Laura Voicu ar fi participat la un număr important de acte din dosar, acestea ar fi trebuit refăcute pe motiv de lipsă a asistenței juridice, pentru inculpata vizată de acea anchetă, ceea ce ar fi dus la tergiversarea și îngreunarea urmăririi penale.

"Deși avocat, inculpata nu numai că nu are nicio considerație pentru respectarea legalității, dar nu se dă în lături de la nimic pentru a-și urmări propriile scopuri. Consecințele faptelor sale, dacă inculpata ar fi reușit în demersul său, ar fi fost extrem de grave. Printre altele, ar fi indus opiniei publice ideea că magistrații procurori sunt în cel mai bun caz diletanți, dacă nu chiar abuzivi în felul în care instrumentează cauzele penale și, din acest motiv, inculpații împotriva cărora planează acuze de o gravitate extremă scapă de răspunderea penală", se arată în referat.

În opinia procurorilor, faptele penale îndreptate împotriva înfăptuirii justiției sunt extrem de grave, iar persoanele care săvârșesc astfel de infracțiuni subminează exercitarea uneia dintre cele trei puteri în stat, puterea judecătorească.
Laura Voicu mai este acuzată că a încercat să-și acopere adevăratele intenții, având o atitudine care crea impresia că dorește soluționarea cu celeritate a cauzei.

"Folosind în mod nelegitim prerogativele profesiei de avocat, inculpata a creat, cu abilitate, aparențele unei situații de legalitate, a disimulat adevăratele sale intenții într-o atitudine pozitivă, de depunere de diligență în vederea desfășurării cu celeritate a urmăririi penale, situație care a sperat să se întoarcă, asemenea unui bumerang, împotriva organelor de urmărire penală. Îndrăzneala sa este cu atât mai mare cu cât a imaginat acest scenariu pentru a acorda sprijin unui inculpat aflat în arest preventiv, cercetat de DNA pentru fapte al căror prejudiciu estimat este de ordinul milioanelor de euro", se mai arată în documentul citat.

Laura Voicu, care a fost și avocata fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, a fost reținută, joi, 19 martie, pentru favorizarea făptuitorului și instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage