Augustin Zegrean: Kovesi ar putea primi interdicție de a părăsi țara

Thursday, 14 February 2019, 16:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean atrage atenția că Laura Codruța Kovesi ar putea primi interdicție de a părăsi țara, în cadrul controlului judiciar.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, spune că Laura Codruța Kovesi ar putea primi chiar și o interdicție de a părăsi țara deoarece astfel de măsuri există în codul de procedură penală și pot fi aplicate.

"Da, ar putea fi obligată. Deci măsurile acestea preventive există în codul de procedură penală, pot fi aplicate. Nu ar încurca foarte tare lucrurile pentru că procedura aceasta este în desfășurare și dacă ea a fost declarată ca fiind pe primul loc până acum, nu se vor opri cu asta. Adică vor putea să aștepte până când se va rezolva problema aceasta pentru că oricum procuratura aceasta va fi funcțională din 2022, din câte știu eu. Vorbind serios, nu cred că va afecta cu nimic procedura care se desfășoară acolo la Bruxelles pentru desemnarea procurorului general pentru că la Bruxelles lumea știe despre prezumția de nevinovăție. Acolo se știe și se respectă. Prezumția aceasta este foarte veche și, fără ea, lumea ar fi într-un mare dezastru. Ea încă se bucură de prezumția de nevinovăție, chiar dacă unii se bucură că ea a fost citată la procuratură. Și dacă nu ar fi exista nicio legătură între candidatura ei , lumea tot ar face legătura între chemarea ei la Parchet și asta. Pentru că așa ne-am obișnuit în ultimii zeci de ani, când un om vrea să zboare, să îi tăiem aripile" a declarat Augustin Zegrean la Digi24.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat dur după citarea Laurei Codruța Kövesi de către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Iohannis, după citarea Laurei Codruța Kovesi: ”Solicit corectitudine maximă!”Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri