Audieri în dosarul Belina. Sevil Shhaideh ar vrea testul cu poligraful, dar e bolnavă

Tuesday, 22 October 2019, 16:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La termenul de astăzi, magistratul care judecă acest dosar, Bogdan Alexandru Dari, i-a întrebat pe  inculpați dacă sunt de acord să facă testul cu detectorul de minciuni, în cazul în care va dispune această probă.

Potrivit Ziare.com, avocații lui Adrian Gâdea și ai Ionelei Stoian, fost director în Ministerul Dezvoltării, au precizat că se vor supune acestui test cei doi. Și fostul vicepremier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, a spus că este de acord să facă acest test, dar că are probleme medicale. "Suferă de diabet, ia medicamente. Testul ar putea fi neconcludent. Nu intru în detalii, o să depun acte la dosar" a explicat avocata Flavia Teododosiu, care o reprezintă pe Shhaideh în acest proces.

Tot la acest termen, Tribunalul București a decis ca secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gadea, fost deputat PSD și fost președinte al CJ Teleorman, să dea declarații la termenul viitor. Adrian Gadea este acuzat de procurorii DNA în acest caz de abuz în serviciu și participație improprie la abuz în serviciu.

Judecătorul a mai spus că la unul dintre termenele viitoare o să fie audiati ca martori si fostul premier Victor Ponta si fostul ministru al Dezvoltarii, Vasile Dâncu.

"Sa vedem daca-i audiem in acelasi timp cu martorii care lucrau la Secretariatul General al Guvernului," a spus judecatorul. El a reiterat ca termenele in acest proces sunt de 2 saptamani, iar in prima parte a lunii decembrie vor fi saptamanale: pe 3 si pe 10 decembrie. Următorul trmen a fost stabilit pentru dat de 5 noiembrie.

Amintim că procurorii au cerut, la demararea anchetei, aviz pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb, însă cererea a fost respinsă de Parlament.

În rechizitoriu, personaj principal este Liviu Dragnea, procurorii precizând că liderul PSD se comporta ca adevăratul posesor al insulei Belina.

„Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită.

Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare”.Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ