Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atacul din Viena a fost revendicat de ISIS! Patru persoane și-au pierdut viața în capitala Austriei. Alte 24 persoane, rănite

Tuesday, 03 November 2020, 20:32 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Organizaţia a revendicat atacul într-un mesaj postat pe Twitter.

Atacatorul ISIS care a împușcat patru persoane și a rănit alte zeci, la Viena, a postat o fotografie înfricoșătoare cu el cu puțin înainte de furie - strângând o pușcă de asalt AK-47, o armă de mână și o macetă. Kujtim Fejzulai, în vârstă de 20 de ani, un cetățean austro-nord-macedonean cu o condamnare teroristă anterioară, a împărtășit imaginea pe Instagram în timp ce își promitea loialitatea față de jihadiști și liderul lor, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, potrivit nypost.com.

Fejzulai, care a fost împușcat de polițiști la aproximativ nouă minute de la atacul său, purta o centură în timp ce trăgea asupra victimelor sale, în inima capitalei. Primele focuri de foc s-au tras luni seara lângă sinagoga Stadttempel, care a fost închisă. Victimele au fost împușcate la întâmplare în diferite locații.

Ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, a declarat marţi că poliţia austriacă a efectuat 14 arestări în legătură cu atacurile teroriste din Viena de luni seară, transmite Reuters. Nehammer a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil de cetăţeni nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator. Ministrul austriac a precizat că bilanţul atacului de luni seară se ridică la patru morţi, plus atacatorul, şi 22 de răniţi, şi că poliţia a efectuat raiduri în 18 locuinţe.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL