Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţ de ultimă oră de la CNAIR! Se dublează tariful rovinietelor

Monday, 03 July 2017, 21:36 Sursă: REALITATEA.NET

"CNAIR SA informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din Romania că la data de 04.07.2017, ora 00:00, intră în vigoare prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2017 pentru modificarea Anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România. Prin Ordonanţa menţionată a fost modificat nivelul tarifului rovinietei cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G - vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), din 2 Euro, inclusiv TVA, în 4 Euro, inclusiv TVA", se arată într-un al CNAIR. 

În aceste condiţii, CNAIR precizează că există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) marţi, în intervalul orar 00:00 - 02:00, iar în situaţia în care şoferii nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat, au posibilitatea de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 4.07.2017, pentru a evita aplicarea sancţiunii contravenţionale.

De asemenea, până la stabilirea modalităţii tehnice de interconectare şi a condiţiilor financiare, împreună cu operatorii de telefonie mobilă din România, emiterea rovinietelor categoria G prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) nu va fi posibilă.

"La momentul la care vor fi definitivate condiţiile tehnico-economice pentru implementarea serviciului de emtiere roviniete prin SMS pentru categoria G, CNAIR va informa utilizatorii reţelei de acest aspect", se arată în comunicat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL