Angela Merkel, încă o femeie politician care refuză să poarte văl islamic în Arabia Saudită

Monday, 01 May 2017, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Aflată într-un turneu în Orientul Apropiat, Angela Merkel a avut o întrevedere cu familia regală saudită. Călcând pe urmele premierului britanic, Theresa May, cancelarul german a refuzat să poarte văl, conform obligațiilor de protocol ale regatului.

Adaugă părerea ta

Conducerea țării impune un cod vestimentar strict, conform căruia femeile trebuie să poarte o haină lungă și să-și acopere părul în public.

Dar politicienii de sex feminin, printre care și Theresa May, au refuzat anterior să se alăture, premierul spunând că, la vizita sa de la începutul acestei luni, aceasta speră să fie un model pentru femeile asuprite. De asemenea, de-a lungul timpului, Michelle Obama, Hillary Clinton și Prințesa Mary a Danemarcei au evitat politicos să-și ascundă părul sub văl, preferând să poarte o eșarfă sugestivă, dar pe umeri sau la gât. 

Cancelarul german i-a urmat exemplul prin faptul că a refuzat să-și acopere capul în timpul întrunirii cu regele Salman, de la palatul regal din Jeddah.

Angela Merkel a declarat anterior că va susține interzicerea portului de burka în Germania.

Cancelarul s-a întâlnit cu monarhul saudit pentru a discuta subiectele din ordinea de zi a viitoarei reuniuni G20, inclusiv acordul de la Paris despre climat și deciziile privind energia obținută din combustibili fosili, precum și probleme politice și de securitate.