Zeci de caricaturi semnate de regretatul artist Adrian Andronic, expuse la Cluj-Napoca

Sunday, 14 October 2018, 12:48 Sursă: REALITATEA TV

Caricatură, artă satirică și bandă desenată. Câteva zeci dintre cele mai bune opere semnate de regretatul artist Adrian Andronic au fost expuse aseară la festivalul de comedie de la Cluj.

Adaugă părerea ta

Vernisajul a prezentat caricaturi apărute în reviste de satiră și ziare naționale din perioada comunistă, dar și benzi desenate. De-a lungul timpului, artistul a publicat cinci albume de caricatură şi peste 80 de cărţi pentru copii. Adrian Andronic a fost unul dintre cele mai cunoscute personaje ale desenului satiric.

"Este o expoziție complexă, care atinge mai multe domenii, de la caricatură, la desen satiric, trecând prin desen de presă, bandă desenată, este practic o panoramă a creației artistului Adrian Andronic, unul dintre cei mai importanți și mai longevivi creatori de caricatură de la noi din țară. O expoziție care este parte componentă a unui festival de comedie. Anul acesta, festivalul își dorește să extindă cât mai mult domeniile care au tangență cu comedia", a spus Alexandru Ciubotariu, curator expoziție.

Expoziția este deschisă până pe 21 octombrie, la Palatul Urania, din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă.

Alte articole din: CULTURĂ