Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă, după ce cele mai mari depozite de muniții din Ucraina au fost distruse: "Nu e accidental"

Thursday, 28 September 2017, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Această anchetă anunțată de Parchetul militar de la Kiev intervine după al patrulea incendiu în decurs de doi ani la un depozit al armatei ucrainene, angajată din 2014 într-un conflict în estul Ucrainei cu rebeli separatiști proruși, notează Agerpres. 

"Este un arsenal al armatei noastre. Și cred că nu a fost distrus accidental", a declarat premierul Volodimir Groisman, care a survolat în cursul nopții depozitul de muniții ce a luat foc în apropiere de Kalinivka, centrul țării, la aproximativ 175 km sud-vest de Kiev.

"Trebuie să învățăm să apărăm echipamentele noastre strategice de grupurile de sabotori", a declarat la rândul său președintele Petro Poroșenko, în cadrul unei reuniuni de urgență cu vârfurile armatei. "Căci nu există alte ipoteze?", a ironizat el în comentarii făcute publice de serviciile sale.

Potrivit agenților de pază ai depozitului, focul a fost precedat de o explozie, a precizat Statul Major al armatei. Cel puțin două persoane au fost rănite și spitalizate, dar viața lor nu este în pericol, a indicat într-un comunicat administrația regională.

Incendiul s-a declanșat marți în jurul orei locale 22:00 (19:00 GMT) la acest depozit, unul dintre cele mai mari din Ucraina, unde se află stocate circa 188.000 tone de muniții. Focul s-a declanșat în urma exploziilor mai multor obuze de artilerie de calibrele 122 mm și 125 mm, explozii care au continuat pe tot parcursul nopții de miercuri, potrivit poliției.

Miercuri, "explozii izolate" au continuat să se producă, potrivit administrației regionale. În cursul serii, Ministerul Apărării ucrainean afirma că aceste explozii au încetat și că situația este de acum sub control.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL