Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Americanii de la Deveselu, în război cu oile care le bruiază aparatele

Wednesday, 15 November 2017, 09:53 Sursă: REALITATEA.NET

Un fermier din Caracal, şi-a amenajat în 2008 un saivan pentru oi în comuna Stoeneşti din Olt. Pe atunci însă nu ştia că în zonă se va construi baza militară de la Deveselu. Animalele au devenit astfel inamicul numărul 1 pentru americani, transmite Realitatea TV.

Oile se mişcă tot timpul prin zonă şi activează senzorii de la baza militară. Instituţile statului se luptă de mai bine de trei ani să îi demoleze saivanul construit la câţiva metri de gardul unităţii militare.

"Animalele deranjează senzorii care sunt acolo și deranjează activitatea dumnealor. Împreună cu Consilul Judetean și unitatea militară l-am acționat în instanță pentru a demola saivanul", spune primarul din Stoenești.

Vestea că saivanul construit lângă baza militară de la Deveselu le-a dat de furcă americanilor a ajuns şi la urechile oamenilor din comună.

"Nu au niciun drept să facă asta... O fi mizeria de la animale, dar dacă el era înainte. Nu sunt de acord. În momentul în care are titlu de proprietate și a fost acordat să facă lucrul acesta...", spun localnicii.

Consiliul Judeţean Olt a obţinut în primă instanţă în aprilie 2017 ca saivanul să fie demolat, iar proprietarul să fie amendat cu 3000 de lei pentru construirea ilegală. Dumitru Beja a obţinut revizuirea procesului. Astfel că procesul intentat de Consiliul Judeţean Olt şi primăria Stoeneşti a fost suspendat. Fermierul se află în acest moment în proces cu Ministerul Apărării şi este decis să îşi apere titlul de proprietate.

Scutul antirachetă de la Deveselu a fost declarat operational în anul 2016 şi a costat aproximativ 24 de milioane de dolari şi tot sistemul este compus din 24 de interceptoare şi dintr-un radar antibalistic.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL