Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila: Un vaccin împotriva COVID-19, cel mai devreme în a doua jumătate a anului viitor

Saturday, 16 May 2020, 11:30 Sursă: Realitatea PLUS

Potrivit lui Rafila, în prezent există "peste 100 de vaccinuri-candidat, dintre care circa 20 sunt foarte promitatoare". "Daca se va obtine unul, acest lucru va fi posibil in a doua jumatate a anului viitor. Trebuie testata siguranta si eficacitatea unui astfel de vaccin. Exista trei faze, etapa 1, 2 si 3. Chestiunile astea dureaza", a explicat Rafila.

In ceea ce priveste avertismentul reprezentantilor OMS legat de un posibil al doilea val de coronavirus, mai virulent poate decat primul, Alexandru Rafila a precizat: "Mergem din aproape in aproape. Nu m-as hazarda sa fac pronosticuri. Sa vedem ce impact au saptamanile viitoare, dupa aceasta relaxare a masurilor".

El a explicat insa ca cel de-al doilea val care ar putea avea loc spre sfarsitul anului este foarte probabil sa urmeze "aceeasi ciclicitate ca si alte infectii virale, care in sezonul rece circula mult mai intens". "Cred ca pentru el vom fi mult mai bine pregatiti din punct de vedere al mobilizarii autoritatilor si al perceptiei populatiei, ceea ce va reduce intensitatea lui", a declarat presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

 

 Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL