Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Alertă pe piața șampoanelor. Zeci de produse conțin substanțe periculoase

Thursday, 14 November 2019, 11:06 Sursă: Realitatea.NET

25 de șampoane trec testul cu culori zburătoare și sunt alegeri bune. Dar mai multe șampoane nu reușesc testul și primesc cea mai mică notă „C”, deoarece conțin substanțe chimice nedorite, potrivit infocons.ro.

Produse chimice nedorite: conservanții pot fi problematici

Testul arată că 16 șampoane conțin substanțe chimice suspectate de perturbarea endocrinei. În plus, o serie de șampoane conțin conservanți alergeni.

Produsele chimice nedorite dintr-un singur produs nu prezintă un risc imediat. Dar contribuie la cantitatea totală de substanțe chimice nedorite la care suntem expuși în fiecare zi - cunoscut și sub denumirea de “cocktail effect” .Oamenii de știință sunt îngrijorați de acest  “cocktail effect”, deoarece multe contribuții mici nu sunt incluse în evaluările de risc ale substanțelor chimice.

Alergie: fiți conștienți de parfum

30 de șampoane obțin ratingul B în test în primul rând, deoarece conțin parfum. Parfumul crește riscul de alergie la parfum și chiar dacă șamponul rămâne pe piele și în păr pentru o perioadă scurtă de timp, conținutul de parfum în unele șampoane poate fi ridicat.
Șampoanele fără parfum ar putea fi, așadar, o alegere bună dacă doriți să vă reduceți expunerea și riscul. Toate șampoanele cu rating A nu conțin parfum.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: ACTUAL