Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă la Fabrica de înghețată din Sebeș! Focarul COVID-19, EXTINS la peste 80 de persoane

Thursday, 28 May 2020, 16:34 Sursă: realitatea.net

 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că ancheta epidemiologică este în desfășurare, fiind făcute până acum aproape 1.000 de teste, potrivit EuropaFM.

Focarul de COVID-19 a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute la o fabrică de înghețată din Sebeș, când au fost confirmați 27 de angajați. Fabrica a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare. Reprezentanții DSP Alba spuneau atunci că angajații nu poartă echipamentele de protecție, deși le-au primit de la angajator.

Ancheta epidemiologică a vizat persoane din 7 localități ale județului Alba, pentru a identifica toți contacții angajaților confirmați pozitiv și a preveni răspândirea infectării.

Până în prezent, au fost confirmați pozitiv 55 de angajați ai fabricii de înghețată din Sebeș dintr-un total de peste 350, la care se adaugă aproximativ 30 de contacți ai acestora.

„Agentul economic nu funcționează, va funcționa în regim de avarie, cu personal redus de 3 ori față de numărul normal”, a spus Sinea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL