Război pe alegerea primarilor. Liberalii forțează anticipatele

Friday, 17 January 2020, 08:18 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Odată cu decizia asumării răspunderii, se face practic primul pas pentru obiectivul zero, alegerile parlamentare anticipate. Acesta este şi motivul pentru care preşedintele Iohannis pune umărul şi îl ajută pe Orban.

În aceste condiţii, PSD face ce a promis. Va ataca Guvernul cu o moţiune de cenzură, împreună cu UDMR.

Interesant este însă că UDMR susţine planul lui Iohannis și Orban de a declanşa alegeri parlamentare anticipate.

Până în acest moment, doar PSD și UDMR au anunțat că vor vota o moțiune de cenzură depusă în cazul angajării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

PNL, USR, PMP, ALDE și Pro România au anunţat că susțin alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Semne de întrebare sunt în legătură cu voturile minorităților, altele decât cea maghiară, dar și cele ale parlamentarilor neafiliați. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-17 08:57:37
Amalia

Foarte bine!!! Mult succes !!!

2020-01-17 09:37:52
Puscarie

Misiunea bozgorului bugetar Orban este sa umple cu paraziti PNL cat mai multe functii publice si a fost trasata de catre sefii lui Iohanis. Nu face nimic decat de asta se ocupa zilnic de 3 luni restul este gargara in presa. Stie ca va fi demis si trage tare pe ultima suta de metrii. Vesnicul bugetar este si el bun la ceva...

2020-01-17 11:59:20
Constantin Gadea

S-AU FACUT PRIMII PASI SPRE DEZROBIRE SI SUNT SPERANTE MARI PENTRU VIITOR. Sunt fericit de desfasurarea evenimentelor politice din ultima perioada de timp, care a inceput cu schimbarea socanta a comportamentului presedintelui Iohannis pe scena politica, schimbare care s-a petrecut inainte de realegerea domniei sale in functia de presedinte. Omul acela moltic, pe care unii il numeau Mutu, care se remarca aproape numai cu capacitatea ca stie sa mearga pe bicicleta si despre care uneori uitam aproape ca mai exista, a devenit dintrodata atat de hotarat si superactiv, incat a dezintegrat rapid banda politica BDT a lui Dragnea si Tariceanu, care ajunsese la un pas de cucerirea Justitiei si de instaurarea unei dictaturi pro-ruse, care ne-ar fi scos cu certitudine din UE si din NATO. Presedintele Iohannis a devenit atat de activ si hotarat sa indrepte Romania spre o stare de bine normala, incat, dupa rezultatele deja obtinute, intuim ca suntem la un pas de eliberarea definitiva de Ciuma Rosi

2020-01-17 21:33:11
vasiled

Trebuia de la inceput un guvern de uniune nationala! Sa nu aiba iohanis( cu litera mica, nu merita) guvernul lui! Poate dupa motiunea asta urmeaza un guvern de uniune nationala! Si ar trebui ales din partidele...neparlamentare!!! Sa speram!

Alte articole din: POLITICĂ