Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai probleme cu acneea? Trebuie să eviţi aceste alimente

Monday, 07 December 2015, 13:42 Sursă: REALITATEA.NET

Studiile clinice indică faptul că zincul poate fi un mineral eficient în tratamentul anti-inflamator al acneei, în general, rezultate semnificative obţinându-se după administrarea gluconatului de zinc timp de 60 de zile.

În acelaşi timp, din cauza diferenţelor existente în formularea preparatelor cu zinc este dificil să se stabilească o doză universală recomandată. "Un grup de cercetători greci au condus un studiu prin care au arătat că persoanele care manifestă reacţii adverse la tratamentul cu isotretinoin au rezultate mai bune dacă această este asociată cu L - carnitină", a spus nutriţionistul.

Potrivit medicului, există o serie de plante care au proprietăţi anti-inflamatorii şi pot fi folosite că adjuvante utile în tratamentul acneei: sunătoarea, uleiul de în sau seminţele de în şi muşeţelul, scrie foodstory.ro.

De asemenea, alte plante au proprietăţi antimicrobiene capabile să elimine bacteria care produce acneea şi astfel să reducă inflamatia dermala. "Multe evidente preliminare sugerează că uleiul de arbore de ceai verde are un astfel de efect antimicrobian şi reduce acneea după un tratament consecvent de minimum 3 luni", a mai spus nutriţionistul.

Potrivit acesteia, există câteva studii care comunica rezultate eficiente împotriva acneei cu mijloace homeopate. Astfel, medicii homeopati pot recomandă unul sau mai multe tratamente pentru acnee luând în calcul constituţia fiecărui pacient, mai exact caracteristicile fizice, emoţionale şi intelectuale ale acestuia.

"Mătrăgună este un remediu homeopat recomandat persoanelor care suferă de acnee pustulara inflamată. Calendula (aflată în gălbenele) este recomandată persoanelor care prezintă pustule sau leziuni dermale. Hepar sulfur se indică în acneea dureroasă. Kali bromatum se recomandă persoanelor cu acnee profundă localizată în special pe frunte şi care manifestă şi o stare de nervozitate crescută. Silicea este recomandată în acneea uşoară sau moderată. Iată aşadar că strategia de lupta împotriva acneei este complexă, iar şansele de ameliorare şi tratare ale acesteia sunt mari şi pline de speranţa", a mai declarat Alexandrescu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL