Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai mare grijă! Acestea sunt primele semne ale diabetului

Thursday, 28 April 2016, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Este o boala care, lasata netratata, duce la complicatii grave, precum o circulatie sangvina defectuoasa, insuficienta renala, afectiuni oculare, boli parodontale.

De aceea, este foarte important ca afectiunea sa fie diagnosticata din timp, astfel incat sa fie urmat un tratament corespunzator, care sa tina boala sub control.

Semnele bolii nu sunt intotdeauna evidente si se instaleaza treptat, de aceea trebuie sa fii atent la orice semnal iti da trupul, prin care arata ca ceva este in neregula:

1. Urinari frecvente

Cunoscuta sub numele de poliurie, urinarea frecventa si /sau excesiva este un semn ca glicemia este suficient de mare, iar glucoza incepe sa se verse in urina. Pentru ca rinichii nu pot tine pasul cu nivelurile ridicate de glucoza, ei permit ca o parte din zahar sa ajunga in urina, ceea ce duce la urinari mai dese decat in mod normal.

2. Sete extrema

Setea excesiva este unul dintre primele simptome vizibile ale diabetului zaharat. Este cauzata de nivelul crescut de zahar din sange. De multe ori, consumul de apa nu potoleste setea si tot simti nevoia de hidratatare.

3. Cresterea poftei de mancare

Un alt simptom al diabetului zaharat de tip 2 in stadiu incipient este senzatia de foame intensa. Astfel, bolnavul ingereaza cantitati mari de alimente, conditie medicala cunoscuta sub numele de polifagie.

Citeste continuarea pe sfatulmedicului.ro.
Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL