Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adolf Hitler a devenit consilier în Namibia, după ce a câștigat alegerile locale

Friday, 04 December 2020, 10:44 Sursă: realitatea.net, Agerpres, BBC

Autor: Realitatea.NET

 

Mulţi locuitori din Nambia poartă nume de origine germană ca urmare a trecutului colonial al ţării, dar recent unul dintre ei a devenit celebru ca urmare a numelui său, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Adolf Hitler Uunona este membru al partidului de guvernământ SWAPO. Săptămâna trecută,  a fost ales consilier municipal în districtul Ompundja din nordul Namibiei după ce a câştigat 85% din voturi.

Noul ales a refuzat să comenteze de ce a primit la botez numele celebrului dictator european.

„Nu există niciun motiv să fim aici, aşezaţi şi discutând despre numele meu”, a declarat acesta pentru AFP.

„Cum va contribui acest lucru la dezvoltarea Namibiei?”, şi-a argumentat noul ales reţinerea de a discuta despre numele său.

În același timp, potrivit BBC News, întrebat ce planuri are, Uunona Adolf Hitler a insistat că nu are planuri pentru dominația lumii, așa cum avea dictatorul nazist căruia îi poartă numele. 

„Abia când am crescut mi-am dat seama: acest om a vrut să subjuge întreaga lume", a spus el, adăugând: „Nu am nimic de-a face cu așa ceva”.

Noul ales a mai spus că probabil tatăl său, când i-a ales numele, nu știa cu adevărat ce a reprezentat Adolf Hitler. Dar a precizat că nu intenționează să-și schimbe numele, mai ales că și soția sa îi spune Adolf și așa este cunoscut și de restul lumii.

Fostă colonie germană, Namibia a traversat o perioadă neagră între 1904 şi 1908, când au fost reprimate cu multă cruzime revoltele Herero şi Nama, în care zeci de mii de persoane şi-au pierdut viaţa.

Namibia a fost sub protectoratul Africii de Sud din 1915, fiind printre ultimele state africane care şi-au obţinut independenţa, în 1990.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL