Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ADMITERE 2015. Rezultate admitere ASE. Verifică online lista admişilor şi a celor respinşi!

Tuesday, 28 July 2015, 23:48 Sursă: REALITATEA.NET

ADMITERE 2015. LISTA CANDIDAŢILOR ADMIŞI LA CIBERNETICĂ- ASE, INFORMATICĂ- ASE,în 2015: Ultima medie de admitere la CIBERNETICĂ ECONOMICĂ (BUGET) este, în 2015, 9,25. Ultima medie de admitere la INFORMATICĂ ECONOMICĂ (BUGET) este 9,6. Verifică aici nota!

În total, 10.694 de absolvenţi de bacalaureat şi-au depus dosarele de admitere la una dintre cele 11 facultăţi din cadrul ASE. „Fiecare al zecelea absolvent de bacalaureat de anul acesta s-a înscris la o facultate din cadrul ASE. Clasamentul celor mai căutate facultăţi a rămas similar cu cel de anul anterior. Admiterea a fost făcută în funcţie de media de la bacalaureat, un eseu motivaţional şi testul de competenţă lingvistică, dacă a fost cazul. Anul acesta, 9 din cele 11 facultăţi ale ASE au programe în limbi străine, pentru că am venit astfel în întâmpinarea angaja­torilor, care solicită candidaţi care să cunoască bine cel puţin limba engleză“, a spus conf. univ. dr. Florina Mohanu, director marketing şi  comunicare şi purtător de cuvânt al ASE, scrie ZF.ro. 

Universitatea din București rămâne și în acest an în topul preferințelor candidaților la facultate, atrăgând cu 15% mai mulți candidați decât anul trecut.

Admitere Facultate 2015. Situația înscrierilor

Facultatea de Administrație și Afaceri: 4,81 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Administrarea afacerilor (7,49 candidați/loc).

Facultatea de Biologie: 5,90 candidați/loc.

Facultatea de Chimie: 3,00 candidați/loc.

Facultatea de Drept: 4,94 candidați/loc.

Facultatea de Fizică: 1,53 candidați/loc.

Facultatea de Filosofie: 1,00 candidați/loc.

Facultatea de Geologie și Geofizică: 1,48 candidați/loc.

Facultatea de Geografie: 8,65 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Geografia turismului (11,23 candidați/loc), Hidrologie și Meteorologie (10,84 candidați/loc), Planificare teritorială (10,54 candidați/loc), Cartografie (9,30 candidați/loc), Geografie (9,19 candidați/loc).

Facultatea de Istorie: 2,34 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Relații Internaționale și Studii Europene (4,20 candidați/loc).

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării: 8,12 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Publicitate (13,05 candidați/loc).

Facultatea de Litere: 2,29 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Comunicare și Relații Publice (4,68 candidați/loc).

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine: 9,11 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Limbi Moderne Aplicate (80,60 candidați/loc).

Facultatea de Matematică și Informatică: 6,21 candidați/loc.

Admitere Facultate 2015. Facultatea de Psihologie și Științele Educației: 3,63 candidați/loc.

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială: 4,57 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Resurse umane (9,49 candidați/loc)

Facultatea de Științe Politice: 3,98 candidați/loc. Cea mai căutată specializare: Studii de securitate (6,08 candidați/loc)

Admitere Facultate 2015. Afișarea rezultatelor

Data limită de afișare a rezultatelor este 28 iulie 2015.

Admitere Facultate 2015. Calendarul admiterii pentru sesiunea septembrie 2015

Majoritatea facultăților din cadrul Universității din București organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licență și în luna septembrie 2015, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna Iulie 2015 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).

Înscrieri: 3 - 11 Septembrie 2015

Examene: 14 - 19 Septembrie 2015

Data limită de afișare a rezultatelor: 23 Septembrie 2015

Admiterea la Universitatea din Bucureşti. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, spune că aici nu sunt diferenţe faţă de admiterea de anul trecut. Pe scurt, la majoritatea facultăţilor se intră pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional în care candidaţii explică de ce vor să urmeze cursurile respectivei specializări. Singurele facultăţi care organizează examen de admitere sunt Facultatea de Psihologie, specializarea psihologie, Facultatea de Matematică-Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Ştiinţe Politice, Facultatea de Jurnalism, Facultatea de Chimie şi Facultatea de Drept. “Anul acesta avem mai puţine locuri la licenţă faţă de anul trecut, însă taxele de şcolarizare nu au crescut şi nici taxele de cămin. Ne aşteptăm ca la Geografie, Limbi Străine şi la Drept să fie şi anul acesta competiţie“, a explicat rectorul.
 
Înscrierile au loc în perioada 9-18 iulie, iar examenele de admitere se susţin în perioada 16-25 iulie şi rezultatele se afişează până pe 28 iulie. Cea mai mare taxă de înscriere este de 330 lei la Facultatea de Drept, iar Facultatea de Teologie Ortodoxă, cea de Limbi şi Literaturi Străine şi cea de Psihologie au taxe de înscriere de 250 de lei. La Geografie, taxa de înscriere este de 200 de lei. În rest, taxele variază între 80 şi 150 de lei. În total, Universitatea din Bucureşti are 4.445 de locuri la buget, la licenţă, cele mai multe fiind alocate facultăţilor de Litere şi Limbi şi Literaturi Străine (aproape 500 la fiecare).
 
Admiterea la SNSPA pe bază de examen La Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti se organizează examen de admitere la aproape toate facultăţile. Astfel, la specializările Administraţie publică şi Administraţie europeană de la Facultatea de Ştiinţe Administrative, examenul de admitere, care constă într-un test grilă cu 30 de întrebări, va consta în proporţie de 80% la media de admitere, restul de 20% fiind media de Bac.
 
Testul grilă se susţine la o disciplină la alegere din: Economie, Geografie, Istorie, Limba Română, Limba Engleză sau Democraţie şi Stat de Drept. La specializarea Administraţie publică, în schimb, media de la Bac va conta în proporţie de 80%, iar restul de 20% reprezintă nota obţinută la un eseu scris şi depus de candidat în dosarul de concurs. La Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul SNSPA se intră pe bază de examen, care se susţine la alegere la una dintre disciplinele: Limba şi Literatura Română, Istorie, Economie sau Psihologie. De asemenea, şi la facultăţile de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene se intră pe bază de examen.
 
Admiterea la ASE, pe baza mediei de la Bac Academia de Studii Economice (ASE) continuă şi anul acesta să-şi aleagă studenţii pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional, examen scris fiind numai la specializările cu predare în limbi străine. Înscrierile se fac în perioada 13 – 17 iulie, iar repartizarea este anunţată pe 22 iulie. „Admiterea de anul acesta este identică cu cea de anul trecut, avem aceleaşi specializări la care admiterea se face pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional. În acest eseu, candidaţii trebuie să motiveze de ce vor să vină la ASE, dacă doresc sau nu să îşi continue studiile cu un masterat tot la ASE, sau dacă vin cu pregătire prealabilă, adică dacă au terminat un liceu de profil economic“, a explicat rectorul ASE, profesorul Pavel Năstase. În continuare, el a adăugat că numărul de locuri rămâne aproape neschimbat anul acesta, adăugându-se doar 10 locuri în plus la buget la specializarea Informatică Economică, care este foarte căutată.
 
„În ultimii ani, specializările care ţin de domeniul IT sunt cele mai căutate de către studenţi şi angajatori deopotrivă. În România, noi avem un deficit de aproape 50% pe piaţa forţei de muncă, iar absolvenţii de IT sunt la mare căutare, găsindu-şi repede un loc de muncă“, a mai arătat rectorul. Politehnica merge doar pe examen de admitere La rândul lor, reprezentanţii de la Politehnică anunţă că la facultăţile acestei universităţi se intră doar pe bază de examen. „Mergem pe aceeaşi formulă de anul trecut la admitere. Cele mai căutate facultăţi sunt Automatica şi Telecomunicaţiile, dar şi Chimia Aplicată şi Ingineria medicală. Examenul de admitere constă în două probe şi se organizează la toate cele 15 facultăţi ale Politehnicii, iar la licenţă avem în jur de 5.000 de locuri“, a explicat rectorul Mihnea Costoiu, care a adăugat că înscrierea la concursul de admitere este 100 de lei pentru toate facultăţile, iar taxa de şcolarizare de 4.000 de lei.; 950 de locuri bugetate la Medicină În anul universitar următor vor fi disponibile 950 de locuri bugetate de stat la toate cele patru facultăţi din cadrul UMF Bucureşti, 470 de locuri fiind destinate absolvenţilor de liceu care sunt dispuşi să achite taxa de 9.000 de lei impusă de universitate. Concret, la Facultatea de Medicină vor fi disponibile 510 locuri bugetate, la Facultatea de Medicină Dentară candidaţii se vor lupta pentru unul din cele 130 de locuri disponibile la fără taxă, în timp ce la Facultatea de Farmacie vor fi scoase la concurs 140 de locuri bugetate de stat. La Facultatea de Asistenţă medicală generală şi Moaşe sunt bugetate 170 de locuri. UBB CLUJ 10 locuri în plus la Informatică Şi Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj şi-a suplimentat locurile la Informatică.
 
„Înscrierile se fac în perioada 14-30 iulie şi s-a păstrat modalitatea de admitere de anul trecut: pe baza mediei de la Bac, a unui eseu motivaţional şi a unui examen de admitere, în funcţie de facultate. În total avem 4.840 de locuri la universitate şi cea mai mare cerere e pe zona de informatică. Specializările cu mulţi candidaţi pe loc sunt Informatică, Comunicare şi Kinetoterapie. De asemenea, Geografia e la mare căutare pentru Turism şi în top se mai află şi Kinetoterapia“, a explicat prorectorul Ana Soos care a adăugat că au fost acordate 10 locuri în plus la buget, la Informatică. UBB a introdus anul acesta şi patru specializări noi cu predare în limba germană sau engleză. Spre exemplu, la Geografie se va preda Turism în limba germană, iar la Istorie au fost introduse studiile de securitate în limba engleză. De asemenea, trebuie menţionat că UBB are printre cele mai mici taxe de şcolarizare, între 2.000 – 3.000 de lei pe an.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL