Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre ghimbir. Nimeni nu bănuia asta

Tuesday, 16 August 2016, 18:48 Sursă: REALITATEA.NET

Ghimbirul poate ameliora problemele legate de remuatism şi poate trata gripele şi răcelile încă de la primele simptome.

Iată şi alte curiozităţi despre ghimbir:

1. Mai multe studii au arătat că ghimbirul ar ajuta la combatarea helicobacter pylori, care cauzează de cele mai multe ulcerul.

2. Tot pe lista de curiozităţi despre ghimbir trebuie trecut şi faptul că ceaiul din această plantă ar putea ajuta la menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi previne artita reumatoidă.

3. Printre curiozităţi despre ghimbir poate fi şi faptul că este o sursă importantă de minerale şi vitamine. Conţine vitaminele B1, B2 şi B3, de asemenea, vitamina C, mangan, magneziu, fosfor, calciu sau fier.

4. Ghimbirul poate fi folosit şi în cosmetică. Se spune că în combinaţie cu mierea de albie, ghimbirul hitratează foarte bine pielea şi energizează.

5. Se mai spune despre ghimbir, tot ca o curiozitate, că ar fi în unele cazuri chiar un bun antibiotic natural. Ghimbirul ar avea efect antibacterian atunci când vine vorba de infecţii respiratorii şi paradontale.

6. Tot pe lista de curiozităţi despre ghimbir este şi faptul că ceaiul poate avea efect afrodisiac, energizant şi poate înlătura starea de oboseală.

7. Ceaiul de ghimbir consumat regulat poate ajuta la controlul digestiei, înlătură balonarea şi indigestia. De asemenea, împiedică apariţia în exces a acidul gastric care provoacă arsuri stomacale.

8. O principală calitate a ghimbirului este şi faptul că întăreşte sistemul imunitar prin cantitatea mare de antioxidanţi şi astfel este redus riscul de infecţii şi alte tipuri de afecţiuni ale sănătăţii.

9. Pe lista de curiozităţi despre ghimbir trebuie trecut şi faptul că ajută circulaţia sângelui, previne forarea cheagurilor şi ajută transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către organe vitale.

10. O ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea efecte benefice şi în ceea ce priveşte starea psihică, întrucât poate îndepărta stresul. De asemenea, îi ajută pe cei care au rău de maşină.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL