Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A pus o aspirină în vaza în care avea pus buchetul de flori de la nunta ei. Efectul, de neimaginat

Saturday, 29 October 2016, 10:47 Sursă: REALITATEA.NET

Înainte de a pune florile în vază, împrospătează tăietura tijei, îndepărtând 2 cm din ea. Taie cât mai oblic, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei. Fă acest lucru sub jet de apă.

Florile cu tije lemnoase (trandafir, liliac, crizantemă) se zdrobesc la bază pe o lungime de 5-6 cm, se opăresc codiţele în apă clocotită şi apoi se pun în cadă, sub apă rece, şi se lasă între 30-60 de minute. La gerbera, tija se spintecă ori se înţeapă cu acul.

Pentru narcise şi zambile, a căror tijă secretă un lichid lipicios, este necesară introducerea pentru câteva secunde a codiţei în apă clocotită, înainte de a le pune în vază.

Florile ţin mai mult dacă adaugi în apă câteva picături de acid boric (concentraţie 10%) sau un pic de aspirină (o jumătate de pastilă la 3 l de apă), conform libertatea.ro.

Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică-le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea. Ţine-le aşa cel puţin o oră.

Un alt truc e să ţii florile în frigider timp de 6 ore, înainte să le aranjezi în vază. Astfel, le vei tripla viaţa.
Poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizând apă pe flori.

Pentru a împiedica putrezirea tijelor, schimbă zilnic apa din vas. De asemenea, spală porţiunea de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătează tăietura.

Dacă florile sunt în stadiu de boboc, le poţi stimula deschiderea punând o linguriţă de zahăr în apa din vas.

Tot zahărul este indicat pentru prelungirea vieţii trandafirilor, garoafelor şi crizantemelor. Pune 100 grame zahăr la 1 litru de apă.

Florile provenite din florării au nevoie de apă la o temperatură egală cu cea a camerei (20 de grade).

Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau câteva picături de oţet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL