Așa arată noile pașapoarte. Imagini inedite pe documentele noi

Saturday, 12 January 2019, 11:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Românii vor avea pașapoarte noi, imposibil de falsificat! Oficialii Ministerului de Interne se laudă că actele de călătorie, deja introduse în circulație, sunt printre cele mai sigure din lume.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în circulaţie, în această săptămână, noua generaţie de paşapoarte simple electronice şi simple temporare, care au elemente de siguranţă ce le vor face aproape imposibil de falsificat.

Reprezentanții Ministerului de Interne susțin că actele de călătorie, deja introduse în circulație, sunt printre cele mai sigure din lume. 65 de elemente de siguranță au noile documente de călătorie.

Fiecare pagină a noilor paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din ţara noastră, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Sfinxul, Arcul de Triumf, Cetatea Sucevei, Mănăstirea Bârsana, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Mirel Toancă, directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte.

"Cu această nouă generaţie de paşapoarte facem un pas în viitor prin complexitatea elementelor de protecţie împotriva fraudării documentelor. Elementele de securitate implementate au la bază noile tehnologii în materie: desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie. O parte a elementelor menţionate pot fi vizibile cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale", a precizat Toancă.

De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, hârtie de securitate cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori (roşu, galben şi albastru), una dintre culori fiind fluorescentă. În masa hârtiei este inserat un fir metalic fluorescent, care, în lumină UV, reacţionează în trei culori (roşu, galben - verzui şi albastru).

"Datorită acestor noi elemente - de siguranţă şi de design - documentele de călătorie româneşti vor fi printre cele mai sigure paşapoarte de la nivel internaţional, fiind extrem de greu de contrafăcut. Noile modificări nu vor influenţa costul paşaportului plătit de cetăţean. Totodată, precizez că, documentele de călătorie din generaţiile anterioare sunt şi rămân valabile până la data menţionată în acestea", a informat şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Paşaportul simplu electronic are un termen de valabilitate de 10 ani pentru persoanele de peste 18 ani.

Un pașaport simplu electronic este valabil 10 ani și costă 258 de lei.

Toate detaliile aici:

În interior, se va introduce cuvântul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării noastre.

Nu trebuie să vă grăbiți să schimbați pașaportul, spun autoritățile, veți primi noile documente abia după ce vă expiră pașaportul actual.

Ministerul de Interne a organizat sâmbătă dimineața o conferință de presă în care a prezentat noile documente.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL