7 motive pentru care dietele îți pun viața în pericol

Thursday, 14 March 2019, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Deși mereu apar noi variante de diete care promit tot mai multe lucruri, problema este că au un efect negativ asupra organismului. Potrivit specialiștilor, în anumite condiții, dietele pot chiar să crească riscul de deces.

Iată principalele motive pentru care ar trebui să te gândești de două ori înainte de a adopta un regim alimentar drastic:
 
1. Gândirea pe termen scurt nu funcționează

Multe dintre dietele populare se bazează pe reducerea caloriilor, limitarea strictă a tipului de alimente consumate sau schimbări majore în stilul de viață. Probabil că vei remarca dispariția kilogramelor în plus, însă nu ai cum să menții acest tip de regim pe termen lung. Îți vor lipsi vitaminele și mineralele de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitățile cotidiene și a obține rezultate bune în plan personal și profesional. Dacă nu menții dieta, revenirea la stilul de viață anterior va afecta negativ organismul, dincolo de recuperarea kilogramelor pierdute.
 
2. Afecțiunile cardiovasculare

Este benefic pentru funcționarea inimii să slăbești, dar creșterea în greutate este și mai periculoasă. Variațiile de greutate produse de dietele urmate dublează riscul de deces în urma afecțiunilor cardiovasculare.

Citește continuarea pe eva.ro.
Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE