Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

6 lucruri din casă din cauza cărora poţi face alergii

Monday, 17 February 2014, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

1. Plantele in ghiveci

Daca sunteti sensibili in fata factorilor alergeni ar fi bine sa renuntati la „colturile verzi” din casa. O planta in ghiveci este un lor ideal pentru dezvoltarea mucegaiului in fata caruia multe persoane sunt sensibile si dezvolta alegerii. Daca adorati plantele si florile si nu vreti sa renuntati la ghivecele din casa, aveti grija ca toate frunzele uscate sa fie indepartate si evitati sa le udati in exces. Totodata, puneti-le intr-un singur loc, astfel incat sa nu fie imprastiate prin toata casa.

2. Animalul de companie

Ne incanta sufletul si ne inveselesc seara, cand ajungem acasa dupa o zi grea de munca. Dar animalele de companie, precum cainii si pisicile, sunt purtatori de alergeni. Problema principala o reprezinta, insa, o proteina produsa de animal care se gaseste in saliva lui, in urina si in par, dar si celulele moarte care cad pe covor si pe canapea. Mai mult de atat, parul, daca acesta cade in mod excesiv, ridica probleme aproapte tuturor, cel putin sub forma mancarimilor de nas. Pentru a va feri de alergiile generate de animalul de casa, aveti grija la toaleta lui: periati-l o data pe zi, nu-l lasati sa stea in pat, pe canapea sau pe fotoliul vostru preferat si spalati-l, cel putin, o data pe saptamana cu un sapun special.

3. Covoarele si carpetele

Moda covoarelor prin toata casa a trecut, insa tot nu ne putem lipsi de ele, fiind un obiect decorativ de efect in casa oricui om. Insa, in covoare si carpete, se acumuleaza praf, fiind un loc prielnic pentru dezvoltarea microorganismelor. Ca sa nu aveti probleme cu alergiile, ideal este sa folositi un aspirator cu apa si solutie de curatat covoare atunci cand le curatati. Iar acest proces trebuie facut cel putin o data pe saptamana, daca nu chiar mai des, in functie de sensibilitatea la praf si microorganisme.

Citeste mai multe pe lyla.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL