Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

6 alimente care au mult MAGNEZIU şi trebuie incluse în dietă

Monday, 19 May 2014, 10:17 Sursă: REALITATEA.NET

Un studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea Harvard arată că magneziul are un rol crucial în corp, reducând cu 33% riscul de a suferi de diabet. De asemenea, consumul zilnic de alimente bogate în magneziu te fereşte de depresie şi migrene.

Magneziul are o importanţă crucială în corp, susţin specialiştii. El ajută sistemul imunitar să fie mai puternic, previne apariţia inflamaţiilor şi a cancerului şi menţine inima sănătoasă. De aceea este recomandat să consumi zilnic alimente bogate în acest mineral. Iată câteva dintre cele mai bune surse de magneziu pe care să le incluzi în dietă:

1. Verdeţurile

Spanacul, pătrunjelul şi orice alte verdeţuri de culoare închisă au un rol detoxifiant pentru corp. Indiferent că le consumi în stare crudă sau preparate simplu, verdeţurile aduc o doză importantă de magneziu şi foarte puţine calorii.

2. Avocado

Un avocado feliat în sadnvişul sau salata de la prânz îţi asigură 15% din necesarul zilnic de magneziu. Prin urmare, include avocado în meniul tău şi consumă-l în salate, smoothie, deserturi sau ca garnitură pentru alte mâncăruri.

3. Bananele

Sunt recunoscute pentru conţinutul bogat în potasiu, însă în banane găsim şi magneziu.
O banană conţine până la 32 de miligrame de magneziu, alături de vitamina C şi fibre. Consumă-le la micul dejun sau ca gustare între mesele principale. Alte fructe care aduc o cantitate însemnată de magneziu sunt căpşunile, grepfrutul, smochinele şi murele.

Vezi mai multe pe eva.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL