Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

34 de membri ai unei nave de croazieră italiene, infectați cu COVID-19. Nava este acostată în portul Nagasaki din Japonia

Wednesday, 22 April 2020, 09:50 Sursă: Realitatea.NET


Potrivit autorităților nipone, treizeci şi trei de membri ai echipajului navei Costa Atlantica au fost depistaţi cu coronavirus după ce un altul fusese deja testat pozitiv la începutul acestei săptămâni.

Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă simptome severe.

Nava, cu 632 de membri de echipaj şi fără pasageri la bord, a sosit la Nagasaki la sfârşitul lunii ianuarie pentru reparaţii.

Ministrul japonez al sănătăţii, Katsunobu Kato, a declarat că va trimite la faţa locului responsabili din minister şi experţi ai Institutului Naţional de Boli Infecţioase.

"Există multe cazuri de infectare la bord, iar noi nu avem sistemul medical care să confirme situaţia de sănătate şi să-i separăm" pe cei testaţi pozitiv de ceilalţi, a declarat, într-o conferinţă de presă, guvernatorul din Nagasaki, Hodo Nakamura, menţionând că este nevoie de și de un sistem de transport al pacienţilor. "Este dificil pentru prefectură să efectueze munca de decontaminare, aşa încât aş dori să cer sprijinul ţării", a afirmat guvernatorul.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL