12 trăsături comune persoanelor care posedă inteligență emoțională

Wednesday, 05 July 2017, 12:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Din fericire, există o serie de indicii care îți arată dacă te situezi undeva sub sau peste medie. Așadar, uite care sunt caracteristicile celor cu o inteligență emoțională de nivel înalt.

Ești greu de jignit 

Dacă ești foarte sigur pe tine și pe cine ești, este greu pentru cineva să spună un lucru care să te enerveze cu adevărat. Ești încrezător/oare în tine și îți păstrezi mintea deschisă, așa că nu te deranjează când cineva face glume pe seama ta, te poți amuza oricând gluma este cu adevărat bună.

2. Oamenii te fac să fii curios 

Indiferent dacă ești introvertit sau nu, ai o curiozitate înnăscută pentru tot ce înseamnă oameni și ești empatic/ă.

3. Îți place schimbarea

Inteligența emoțională te face flexibil și foarte adaptabil, pentru că ești conștient de faptul că teama de schimbare este o piedică majoră în calea succesului și a fericirii.

4. Îți cunoști calitățile și slăbiciunile 

Nu doar că îți înțelegi emoțiile, dar te și cunoști foarte bine și îți cunoști calitățile și defectele. Mai mult decât atât, știi perfect cum să profiți la maxim de abilitățile tale și cum să nu lași slăbiciunile tale să îți stea în drum.

5. Știi să citești caracterul unui om

Una dintre caracteristicile principale ale inteligenței emoționale este capacitatea de a citi oamenii și a le înțelege motivațiile și trăsăturile de caracter cele mai ascunse.

Citește restul articolului aici.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE