Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

10 vaccinuri anti-Covid, disponibile în 2021. Anunțul Federaţiei Internaţionale a Producătorilor şi Asociaţiilor Farmaceutice

Friday, 27 November 2020, 20:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Cueni a amintit de vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNtech, Moderna şi AstraZeneca, care au demonstrat rezultate promiţătoare.
”Până acum au fost lansate trei vaccinuri şi toate trei au fost un succes. Mă aştept că vom avea ceva similar de la Johnson & Johnson. Ne așteptăm să vedem rezultate pozitive similare și de la Novavax şi multe alte firme, Sanofi Pasteur, GSK şi Merck”, a adăugat directorul IFPMA.

În condițiile investițiilor masive ale marilor companii farmaceutice și ale firmelor de biotehnologie pentru dezvoltarea și creșterea capacității de producție a vaccinurilor, ar fi o greşeală ca acestea să nu beneficieze de protecția licențelor şi să se încerce producţia lor fără personal calificat şi proceduri de calitate a controlului, în contextul cererii mari și al dorinței de combatere a pandemiei. 

”Sperăm că până la vară vom avea, probabil, zece vaccinuri care îşi vor fi dovedit valoarea. Însă toate trebuie să fie supuse unor analize ştiinţifice riguroase din partea organismelor de reglementare”, a subliniat Cueni, citat de Agerpres

Mesajul a fost transmis în contextul în care, recent, India şi Africa de Sud au propus în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului să fie ridicate temporar prevederile privind protecţia acordată produselor patentate în perioada pandemiei, solicitare respinsă de SUA, Europa și alte țări. 

”Pentru mine, punerea sub semnul întrebării a aspectelor ce ţin de proprietatea intelectuală este în primul rând o chestiune ce ţine de politică, dar este vorba de o politică ce nu este de ajutor pentru că trimite un semnal foarte negativ cu privire la nerespectarea unui sistem care ne-a permis să reacţionăm atât de rapid şi atât de responsabil”, a răspuns directorul IFPMA, întrebat despre propunerea respectivă. Cueni a mai precizat că aproximativ 50 de angajați din fiecare uzină care produce medicamente, responsabili de controlul calității, fac sute de verificări în timpul producţiei, dând astfel asigurări că intenția producătorilor nu este să profite de pe urma pandemiei. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL