Steriu, despre o eventuală suspendare a preşedintelui: "Nu cred că avem un astfel de motiv"

 

Valeriu Steriu, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), a explicat la Realitatea TV care ar fi poziţia partidului pe care îl conduce faţă de o eventuală încercare de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebat care va fi poziţia UNPR, dacă PSD şi ALDE se decid să propună suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, Valeriu Steriu a explicat că o astfel de situaţie este puţin probabil să apară, cel puţin pentru moment.

"Nu cred că avem un astfel de motiv, până la acest 'dacă' nu cred că îi putem reproşa nimic domnului preşedinte în acest moment. Să ştiţi că suspendarea anterioară a preşedintelui Traian Băsescu nu a fost o suspendare aplaudată de UNPR la vremea respectivă, chiar dacă erau, să spunem, primele zile ale apropierii UNPR-ului de USL în 2012. Dar acel proces nu ne-a prins în calitate de suporteri ai procesului de suspendare a preşedintelui", a declarat preşedintele UNPR la Realitatea TV.

"Cred că argumentele ar trebui să fie foarte solide pentru a ajunge la o suspendare a preşedintelui. Azi, repet, nu avem nici cel mai mic start pe un astfel de proiect şi este foarte puţin probabil să susţinem nişte idei care nu au fundamentare democratică, logică şi să nu fie aplicabile în viaţa reală. Să fiu mai clar: dacă preşedintele încalcă Constituţia, cu siguranţă putem fi chiar primi care am solicita acest lucru. Dar să vin pe un lucru concret, azi nu avem nici cel mai mic gând în a merge în această direcţie, pentru că nu există nici cel mai mic loc în care să fi văzut în dreptul preşedintelui Iohannis vreo posibilitate de a încălca Constituţia" , a completat Valeriu Steriu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?