Sentința definitivă pentru Toni Greblă, amânată pentru joi, 27 iunie

 
Toni Greblă își primește verdictul
Toni Greblă își primește verdictul

Fostul judecător Toni Greblă, actualmente secretar general al Guvernului Dăncilă, își va afla sentința definitivă pe 27 iunie, după mai multe amânări succesive în dosarul în care e acuzat de DNA de trafic de influență.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, luni, pentru 27 iunie, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost judecat pentru trafic de influenţă.

Ultimul termen în procesul lui Toni Greblă a avut loc pe 27 mai exact în ziua în care Liviu Dragnea și-a primit sentința definită la închisoare cu executare. Toni Greblă a fost văzut de alianța PSD-ALDE ca un exemplu de urmărire abuzivă în instanță a unui personaj incomod pentru "statul paralel".

Procesul lui Toni Greblă se află în faza de apel, după ce, pe 11 mai 2018, un complet de trei judecători de la Instanță supremă l-a achitat pe Toni Greblă pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influența, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, constituire a unui grup infracțional organizat și fals în declarații.

DNA susținea că, în perioada 2010-2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcțiilor de senator (2010-2013) și judecător la Curtea Constituțională (2013-2015), a pretins și primit de la omul de afaceri Ion Bircina, cu titlu de foloase necuvenite, folosință gratuită, service-ul și asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. 

De asemenea, Toni Greblă este acuzat că ar fi primit folosința gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă, în cuantum de 24.648 lei; materiale electorale pentru campania privind alegerile parlamentare din 2012 pentru lipirea a 20.000 de afișe și alte materiale electorale, în cuantum total de 8.973 lei. 

În schimbul acestora, potrivit procurorilor, Toni Greblă i-ar fi promis lui Bircina că va interveni și va determina funcționari publici-din cadrul societăților și companiilor naționale cu capital de stat, ministere, autorități publice centrale și locale-să îndeplinească și să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuțiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bircina (cu interese în domenii ca energie, transport fier vechi) să obțină contracte comerciale sau alt tip de facilități comerciale.

Toni Greblă sare în apărarea Ordonanțelor pe codurile penale. "Lumea s-a întors cu susul în jos"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Fonciirea
24 Jun 10:11
Moromete nu te dezici de caracter, tot infect alegi sa ramai, denaturezi personajul si duci in derizoriu chiar propriile tale convingeri. Postac obosit vei ramane toata existenta.
Răspunde
0 0
Ciuma rosie continua sa infecteze !
24 Jun 10:02
Toni Greblă i-ar fi promis lui Bircina că va interveni și va determina funcționari publici-din cadrul societăților și companiilor naționale cu capital de stat, ministere, autorități publice centrale și locale-să îndeplinească și să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuțiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bircina (cu interese în domenii ca energie, transport fier vechi) să obțină contracte comerciale sau alt tip de facilități comerciale.
Răspunde
0 0
Jan
24 Jun 08:11
Speranta mea este ca va primi puscarie si acest pesedenar spagar, macar cu suspendare. Faptul ca au exclus ca probe, inregistrarile SRI, nu inseamna ca n-a facut faptele infractionale de care este acuzat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?