Schimbare MAJORĂ pe piaţa muncii. OMV Petrom NU mai e cel mai mare angajator privat din România

 
OMV îşi caută un nou şef
OMV îşi caută un nou şef

Schimbarea ISTORICĂ pe piaţa forţei de muncă din România: în timp ce OMV Petrom, cel mai mare angajator privat mulţi ani încoace, a continuat să îşi reducă numărul de angajaţi, o mare companie din retail a venit puternic din urmă.Retailerul alimentar Kaufland a depăşit pentru prima dată efectivul de personal al OMV Petrom, devenind compania privată cu cel mai mare număr de salariaţi din România, scrie Ziarul Financiar.

La finalul lunii septembrie a acestui an Kaufland a înregistrat un număr de 20.386 de salariaţi activi, în timp ce OMV Petrom SA a raportat 17.799 de angajaţi.

„Dacă această situaţie s-ar fi întâmplat acum cinci ani, ar fi trebuit să fim bucuroşi, pentru că teoria economică de la acea vreme spunea că dezvoltarea sectorului terţiar, din care face parte şi comer­ţul, este un indicator al modernizării economiei şi al apro­pierii de situaţia din Occi­dent. În prezent însă, tendinţa este inversă: dezindustrializarea şi delocalizarea sunt foarte criticate, statele dezvoltate susţin că trebuie să existe producţie în ţară, care să aducă o valoare adău­gată mare în economie. De aceea cred că, din acest punct de vedere, suntem anacronici", a explicat profesorul universitar Mircea Coşea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?