România a urcat în TOPUL celor mai fericite state pe locul 57. Ce ţări au cei mai FERICIŢI locuitori

 

România a urcat pe locul 57 (de pe locul 71, anul trecut) în clasamentul ţărilor cu cetăţeni fericiţi, potrivit ediţiei din acest an a World Happiness Report, publicat sub egida ONU. Pe primul loc se află Norvegia, care a "sărit" de pe locul 4 pe care-l ocupă în 2016, pe prima poziţie, fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Elveţia. Toate aceste 4 ţări stau foarte bine la toţi indicatorii în baza cărora se calculează indicele fericirii: îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul şi bună guvernare.

"Se spune uneori că Norvegia îşi atinge şi îşi menţine fericirea într-un grad ridicat nu din cauza bogăţiei sale petroliere, ci mai degrabă în ciuda acesteia. Opţiunea de a-şi investi fondurile pentru viitor şi nu de a le cheltui imediat a decuplat-o de ciclul de tip boom and bust al multor alte economii bogate în resurse. Pentru a face acest lucru, este nevoie de un nivel înalt de încredere reciprocă, de un scop comun, de generozitate şi de o bună guvernare, toţi aceşti factori menţinând Norvegia în topul fericirii", se arată în Raport, informează Hotnews.ro. 

Raportul din acest an subliniază importantă componentelor sociale ale fericirii, punând în acelaşi timp accentul pe muncă. "Munca este un factor major care afectează fericirea. Starea de şomaj duce la o reducere importantă gradului de fericire şi chiar şi pentru cei care lucrează, calitatea condiţiilor muncii poate provoca variaţii majore în nivelul fericirii resimţite. Chinezii de exemplu nu sunt mai fericiţi decât erau în urmă cu 25 de ani", se mai arată în raport.

În privinţa SUA, raportul notează că de pe locul al treilea în 2007, au coborât în 2016 pe locul al 19-lea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?