Putin l-a ironizat pe Dodon. Gestul, interpretat drept un semn de dispreţ faţă de liderii slabi

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut glume pe seama președintelui R. Moldova, Igor Dodon, la Sankt Petersburg. Experţii politici spun că un astfel de gest reconfirmă faptul că lui Putin nu îi plac liderii slabi, fără personalitate. În plus - mai opinează experţii - lipsa de respect față de președintele R. Moldova poate fi interpretată ca lipsa de respect la adresa cetățenilor. O jurnalistă l-a întrebat pe premierul indian, Narendra Modi, dacă Federația Rusă s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA, iar răspunsul a ținut să-l dea însuși Putin, care stătea pe scenă alături de Dodon și alți oficiali.

„Întrebaţi-l pe Dodon. El ştie mai bine", a spus Putin, iar Dodon a zâmbit.

Expertul politic Cristian Hriţuc, ex-consilier prezidenţial la Bucureşti, spune că gestul lui Putin reiterează faptul că nu îi plac liderii slabi, liderii fără personalitate, chiar dacă aceștia sunt prietenii Rusiei.

"În momentul în care te-ai făcut preș în fata lui Putin, poți să fii sigur că vei fi tratat cu dispreț de către acesta. Poți să fii prietenul Rusiei şi fără a avea o atitudine de servitor, de vasal. Asta nu a înțeles Dodon. A fost doar un pas de la atitudinea lui Putin de a-l ţine la ușă, în anticamera, 4 ore , până la a-l lua peste picior în public. Moldovenii pot observa şi ei atitudinea Rusiei şi a lui Putin, nu am văzut în ultima vreme că raporturile comerciale între cele două țări să fi luat amploare, nu am văzut ajutoare venite de la Moscova, vedem însă afirmații ale lui Putin care nu dă doi bani pe liderul care îi face plecăciuni de două ori pe zi. În politică, atunci când nu ai demnitate, nu poți să pretinzi liderilor sa te respecte și mai ales lui Putin care a fost crescut în spiritul autorității", a comentat Cristian Hriţuc pentru Deschide.MD.

Întrebat cum ar fi trebui Dodon să "gestioneze" momentul, expertul a răspuns: "Dodon a încercat să minimalizeze gestul lui Putin. Probabil, în sinea lui, Dodon suferă după un astfel de gest. A ales la începutul relației lui cu Putin sa aibă aceasta atitudine, acum nu mai poate schimba mare lucru. Din păcate, atitudinea lui aduce prejudicii Moldovei. Lipsa de respect față de președintele țării poate fi interpretă ca lipsa de respect la adresa cetățenilor. Dodon a ales sa ignore vestul și s-a predat cu totul lui Putin. Mentalitatea lui Dodon este una de vasal, așa că nu cred că putea concepe sa ii dea o replică lui Putin".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?