18 bebeluși infectați cu stafilococul auriu! Maternitatea Giulești dă vina pe "Doamne, Doamne"

 

Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, a declarat că este greu să găsească o explicație pentru infecțiile cu stafilococ auriu depistate în instituție, subliniind că nici Dumnezeu nu ar putea să răspundă la această întrebare.Doru Pană a declarat că este greu să găsească o explicație pentru infecțiile cu stafilococ auriu depistate în instituție, subliniind că nici Dumnezeu nu ar putea să răspundă la această întrebare.

„Este foarte greu să vă răspund la această întrebare. Cred că nici Doamne-Doamne nu ar putea să ne răspundă. (...) În momentul în care ei (n.r. Spitalul Alexandrescu) au anunţat DSP, iar DSP ne-a anunţat pe noi, în acel moment în spital epidimiologul a dispus să se recolteze la personal a spus să se recolteze pe secţia de naotologie acolo unde au fost copiii internaţi. S-au recoltat culturi, majoritatea au ieşit negative. Au ieşit şi câteva culturi pozitive la angajaţi. Angajaţii respectivi au fost scoşi din ture, s-au dispus măsuri de igienizare. Zona în care au lucrat angajaţii respectivi a fost eliberată şi dezinfectată, nu odată, dar de mai multe ori, ca să nu existe nicio problemă”,

Doru Pană susține că, momentan, nu există niciun vinovat pentru infecțiile cu stafilococ auriu din instituție. "Nu pot spune că avem un vinovat, nu am depistat un vinovat (...) Nu avem nişte rezultate definitive la problele luate la DSP", a declarat Pană.

Reprezentanţii Maternităţii spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul a 12 bebeluşi născuţi la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajaţii depistaţi cu infecţia respectivă urmează tratament şi activează în continuare.

Angajații români nu sunt conștienți de măsurile minime care trebuie luate în privința muncii pe care o desfășoară, spune Doru Pană.

„Nu vreau să iau apărarea nimănui, ideea este că fiecare e responsabil la locul de muncă de ceea ce face şi cum face lucrurile. Este foarte important ca fiecare om să-şi înţeleagă importanţa muncii, chiar dacă nu pare extraordinară. Din nefericire, după cum ştiţi noi nu suntem o ţară în care oamenii să fie foarte conştienţi de importanţa muncii pe care o fac și cât de importante sunt niște măsuri minime. Nu pot spune că avem un vinovat, nu am depistat un vinovat (...) Nu avem nişte rezultate definitive la problele luate la DSP”, a declarat Doru Pană

Declarațiile medicului:

- Am primit telefoane, dar din fericire nu a trebuit să refuzăm multe paciente, probabil lumea a auzit la televizor, cazurile au fost redirecționate spre celelalte spitale

de ce s-a ajuns aici: este foarte greu sa raspund. nici doamne doamne nu ar puea sa ne raspunda

- De cât timp știati de această problemă? Când a fost anunțată Directia de Sănătate Publică am fost și noi anuntați. Epidemiologul a dispus să se recolteze la personal, în secţie. Majoritatea probelor au ieşit negative, au ieşit câte pozitive la angajaţi. Au fost scoşi din tură, s-au dispus măsuri de igienizare, zona unde au lucrat a fost eliberată şi dezinfectată de mai multe ori

- S-au creat ulterior cu DSP nişte protocoale ca să se limiteze o eventuală infectare a altor copilaşi

- Cum comentați acuzațiile că asistentele nu știu să se spele corect pe mâini? Nu vreau să iau apărarea nimănui, fiecare este responsabil la locul de muncă de ceea ce face şi de cum face lucrurile, să-şi înţeleagă importanţa muncii, chiar dacă nu pare extraordinară. Nu suntem o ţară în care oamenii să fie conştienţi de importanța muncii pe care o fac. Nu pot să spun că există vreun vinovat pentru că nu am depistat încă unul. Personalul depistat cu stafilococ, niciunul nu este bolnav, nu am avut niciun caz clinic de îmbolnăvire. Aşa s-au depistat, li s-a spus să ia tratament.

- Există protocoale în care tot personalul este învăţat cum să procedeze în cazul dezinfectării

Despre plângerile părinților: ”Este opţiunea fiecăruia să dea în judecată. Nu văd pentru ce ar putea. Pacienţii şi părinţii ar trebui să fie atenți cu acest dat în judecată. Dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate, unde este apărat de legi. Personalul medical are doar obligații în România, nu există drepturile personalului medical, ci doar drepturile pacienților. Legea eset făcută în așa fel încât pacientul să te poată reclama peste tot și să te dea în judecată

- Pot să fie de la Giulești. Diferența între momentul externării și momentul internării este de 9 la 21 de zile. Dacă a fost o infecție instraspitalicească ar fi trebui să apară până într-o săptămână. Există ceva defectuos la mijloc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
30 Nov 14:21
Copilasi trebuiesc dusi imediat sa pupe moastele unor sfintii in primul si-n primul rand. Apoi sa se spovedeasca si impartaseasca si nu se va mai intampla absolut nimic timp de un an. Acest ritaual se repeta anual. Primul an este gratuit dupa care se percepe o taxa in functie de sex, greutate, varsta si IQ.
Răspunde
0 0
Cris
30 Nov 13:37
Pentru catedrala au fost si sunt bani!!!pentru spitale nu sunt!!!Doctorii sunt D-zeu pe pamant, nu ,,pochii,,!!!
Răspunde
0 0
Cote
01 Dec 07:02
5 Banii cauta-i nu la catedrala ci pe la varan, hrebe, nicolae, fasole, mistretzul mustaciosul, livake, vilvovache, ... si multi altii care au devalizat tara de sute de miliarde !!! Sute de miliarde !!! Ca sa isi intretina amantele, vilele si masinile, iar ce ramine isi vor pune in nas pe lumea cealalta !!!
0 0
Jan
30 Nov 13:18
Bujetari atei ... doamne-doamne le-a marit insa salariile ... degeaba ... ca ei tot ingalati, nespalati si incompetenti au ramas. Or fi facut si astia liceul si facultatea ( particulara de obicei) pina cu 5-6 ani in urma cind terminau toti cu 10 chiar daca 50-60% din ei nu puteau luat bacalaureatul ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?