Prognoza meteo a fost revizuită. Schimbări dramatice: cum va fi vremea până pe 28 iulie

 
Prognoza meteo a fost revizuită. Schimbări dramatice: cum va fi vremea până pe 28 iulie
Prognoza meteo a fost revizuită. Schimbări dramatice: cum va fi vremea până pe 28 iulie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă în intervalul 15 - 28 iulie 2019. Află, din materialul următor, cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

BANAT
 
Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel încât maximele vor porni de la medii de 24 de grade și vor ajunge, în weekend, la 33 de grade. În intervalul următor nu vor fi variații semnificative, vremea se va menține călduroasă, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade. Minimele vor urma aproape același traseu, vor crește până în data de 23 iulie la valori de 17...18 grade, apoi nu vor mai avea diferențe majore.    


Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată după data de 24 iulie.  

CRIŞANA
 
Vremea va fi răcoroasă în primele zile din interval, cu medii ale temperaturilor maxime între 24 și 28 de grade. În weekend acestea vor marca o creștere, astfel că vor atinge 30...32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă și se vor menține în jurul acestor valori până la sfârșitul intervalului. Minimele vor avea valori în medie de 11...12 grade până în data de 20 iulie, apoi vor crește spre 16...17 grade și nu vor mai varia semnificativ.   

Temporar vor fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe arii mai extinse în intervalul 23 – 28 iulie.
 
TRANSILVANIA   

Valorile termice vor crește de la o zi la alta până în data de 22 iulie, cu medii ale maximelor ce vor porni de la 20...21 de grade și vor urca spre 29...30 de grade, iar în a doua săptămână se vor păstra, în general, în jurul acelorași valori. Nopțile vor fi reci în prima săptămână, cu minime termice, în medie, între 10 și 12 grade, apoi vor marca o creștere la valori de 14...16 grade.
 
Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala aproape în fiecare dupăamiaza, dar cu precădere în intervalul 23 – 28 iulie.

MARAMUREŞ
 
Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel că mediile temperaturilor maxime vor porni de la 22 de grade și vor ajunge la 31 de grade, iar ale minimelor vor crește de la 10...12 grade până spre 14...16 grade. În intervalul 22...28 iulie nu vor mai fi schimbări majore sub aspect termic, doar o scădere ușoară  la final.    
Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai mare în 15, 16 iulie și din nou în intervalul 22 – 28 iulie.  

MOLDOVA
 
Vremea, răcoroasă în primele zile, cu media maximelor între 21 și 28 de grade și a minimelor între 11 și 14 grade, se va încălzi treptat, asfel că în weekend se vor atinge în medie 28...31 de grade ziua și 15...17 grade noaptea. A doua săptămână de prognoză nu va aduce schimbări semnificative sub acest aspect, astfel că maximele vor fi în medie de 29...30 de grade, iar minimele de 16...17 grade.     

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în 15 și 16 iulie, dar și în intervalul 23 – 28 iulie.  
 
DOBROGEA
 
Vremea se va încălzi treptat dar semnificativ în intervalul 15 – 24 iulie, astfel că valorile termice vor debuta cu maxime, în medie, de 24...25 de grade și vor ajunge la 30...31 de grade. Temperaturile minime vor crește de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 – 28 iulie vor avea doar variații ușoare în jurul acelorași valori.     
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind în intervalele 14 – 17 iulie și 24 – 28 iulie.

MUNTENIA
 
Valorile termice vor marca o creștere semnificativă în prima săptămână de prognoză, astfel încât mediile maximelor vor urca de la 24 de grade până în jurul a 33 de grade, iar ale minimelor de la 14 grade până spre 18 grade. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de vreme în general călduroasă.      

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ ridicată în 15, 16 iulie și din nou în intervalul 24 – 28 iulie.   
 
OLTENIA  
 
Vremea va intra într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului de prognoză, astfel că, din 20 iulie, va deveni călduroasă. În aceste condiții, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 26 și 34 de grade, cu cele mai coborâte valori în 15 și 16 iulie, iar cele ale minimelor vor fi în creștere de la 14 spre 18 grade.    

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în 15 iulie și pe arii restrânse în restul timpului, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalul 24 – 28 iulie.  

LA MUNTE
 
În prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12…14 grade în primele zile și vor ajunge la 19…20 de grade în weekend, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci ușor, dar valorile termice se vor menține în jurul celor caracteristice perioadei.
 
Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare după-amiază, dar pe arii mai extinse în 15 și 16 iulie.
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?