Procurorul care a ținut polițiștii în fața casei lui Dincă a contestat suspendarea din funcție

 
Procurorul care a ținut polițiștii în fața casei lui Dincă a contestat suspendarea din funcție
Procurorul care a ținut polițiștii în fața casei lui Dincă a contestat suspendarea din funcție

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat iniţial de cazul de la Caracal, a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Secţiei pentru procurori a CSM de a-l suspenda din funcţie pe perioada cercetării disciplinare.

Contestaţia a fost depusă pe 7 august. Cauza se află în procedură prealabilă, primul termen de judecată la completul de 5 judecători urmând a fi alocat ulterior.

Popescu a fost suspendat din funcţie, în urma deciziei de pe 1 august a Secţiei pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară.


„În şedinţa din data de 01.08.2019, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcţie a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare. Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secţia pentru procurori se va pronunţa în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în informarea transmisă de CSM.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistenta
16 Aug 00:08
Nu are dosar penal pentru ca e #rezist iar toata justitia e zen de cand cu debarcarea lui Kobesi & Ala vopsit pe par de la Alba al carui nume oamenii l-au si uitat... #rezist nu-si fac dosare intre ei.
Răspunde
0 0
????
15 Aug 15:42
Procurorul care i-a tinut in fata casei pe politisti NU ARE INCA DOSAR PENAL PENTRU FAVORIZAREA INFRACTORULUI????
CAZUL TREBUIE TRIMIS COMISIEI EUROPENE PENTRU DREPTURILE OMULUI ( SI MAI ALES A COPILULUI...)
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?